Soft is een gloednieuwe vegan lunchbar in Beringen. — © Luc Daelemans
GEPROEFD. In deze gloednieuwe hippe lunchbar eet je een toast not so préparé of vegan poké bowl
Wat denk je van een toast not so préparé of een toast Rinotta? De plantaardige keuken is erg in trek, ook bij vleeseters. Maar krijg je ook voldoende op je bord? Dat proefden we bij Soft: een gloednieuwe vegan lunchbar in Beringen.
“Een grote meerderheid van onze klanten is niet vegan, maar wil wel gewoon lekker en gezond lunchen”, zegt eigenares Shauni Nuyts. Zelf eet ze al enkele jaren volledig plantaardig, maar ze miste een degelijk aanbod in West-Limburg. Zo startte ze thuis met een take-away concept van plantaardige afhaalgerechten op bestelling. Al snel droomde ze van een eigen restaurant waar ze nog meer klanten kon laten kennismaken met de vegan keuken. In de hippe Lutgart-site in Beringen opende Shauni lunchbar Soft. Tegenwoordig huisvesten in de voormalige schoolgebouwen gezellige barretjes, restaurants en creatieve ateliers. “Een kans die we niet konden laten liggen”, glundert Shauni.
Eigenares Shauni Nuyts eet al enkele jaren volledig plantaardig. — © Luc Daelemans
Smeuïge spread
Ze ging van start met een kleine lunchkaart aangevuld met wekelijks wisselende suggesties. De suggestie tijdens de week dat wij gingen proeven: een vegan poké bowl met ‘zalm’. Wij kozen de toast Rinotta, een populair gerecht én aanrader van de chef. De toast Rinotta bestaat uit een dikke snede getoast zuurdesembrood van de Genkse artisanale bakker Koek en Brood. Daarbovenop kwam een flinke laag homemade spinazie-ricottatapenade. Geen echte ricotta natuurlijk, wel een plantaardige variant. De chef maakt zelf ricotta van tofu en amandelnoten. Het is een smeuïge spread en de kok is allesbehalve zuinig.
Wij kozen de toast Rinotta, een populair gerecht én aanrader van de chef. — © Luc Daelemans
De toast is verder aangevuld met zongedroogde tomaatjes en tomaten uit eigen tuin, pijnboompitten en een basilicumdressing. Voor 13 euro hebben we een lekkere, gezonde én stevige lunch gegeten.
Heb je toch niet genoeg? Dan kan je nog kiezen uit een wisselend assortiment van dessertjes en ander zoets. Chef Shauni had die dag een aanbod van regenboogcupcakes, Oreo-cheesecake, vegan-bars en een vegan-mascarponetaartje met rood fruit. Wij proefden nog van het laatste: lekker met een krokante bodem, een luchtige vulling en aardbeien, frambozen en rode besjes.
Als dessert proefden we nog van een vegan-mascarponetaartje met rood fruit. — © Luc Daelemans
Waarom hier uit eten?
1. Bij Soft eet je volledig plantaardig: van pancakes over toasts tot wisselende suggesties.
2. Soft ligt in de hippe Lutgart-site in Beringen met tal van barretjes, restaurants en creatieve ateliers.
3. Chef Shauni is een vrolijke verschijning die je met een grote lach meer uitleg geeft over haar concept en de kaart.
© Luc Daelemans
Praktisch
Adres
Lutgart-site, Stadswal 14 in Beringen
Open
Van woe t.e.m. zo van 10 tot 17 uur.
Info
Hoofdpunten
Martine Meuws (GRL): “Alles wat door het gat van glasbol kan, steken mensen er in”
Elena (32) beviel in ambulance van zoontje Lukas: “Ik dacht dat ik nog veel tijd had”
Limburgse roedel bestaat nog minstens uit vijf wolven
Weerman Ruben Weytjens euforisch na mooiste noorderlicht ooit: “Hiervoor had ik 10 op 10 bewaard”
Beste van Plus
Lees meer
DE GROTE TEST. Topchocolatier Dominique Persoone proeft 15 paaseitjes en een huismerk blijkt het beste: “Zowaar het lekkerst van allemaal”
Twee sterke drankjes en een zacht-zoete vermouth: zo maak je een onweerstaanbare cocktail
OVERZICHT. Meer dan vijftien toffe ontbijtadresjes die een heerlijke paasbrunch serveren
GEPROEFD. In Loons restaurant staat de smaak voorop en dan pas het prachtige uitzicht