©  BELGA

Elise Vanderelst grijpt naast finale 1.500 meter op EK: “Nieuwe teleurstelling na Eugene”

Elise Vanderelst kon zich dinsdag niet plaatsen voor de finale van de 1500 meter op het EK atletiek in München. De 24-jarige Henegouwse strandde in de eerste reeks op de zevende plaats, in 4:07.62. Ze hoopte vervolgens nog tot een van de vier beste verliezende tijden te horen, maar dat was niet het geval. Vanderelst was na afloop teleurgesteld. “Maar ik vind ook dat ik geen slechte race heb gelopen”, legde ze uit.

Bron: BELGA

“Mijn race verliep eigenlijk best goed”, opende ze na afloop. “Ik begon goed aan de wedstrijd, zat goed gepositioneerd. Er werd niet zo snel gelopen in de openingsfase, een beetje tactisch. Maar ik zat goed aan de binnenkant. Dat was allemaal positief. Toen het tempo nadien opgetrokken werd, had ik het moeilijk mijn plaats te behouden.” 

Vanderelst bleef naast de piste met veel belangstelling wachten op het resultaat van de tweede reeks. “Ik hoopte me alsnog te plaatsen voor de finale met een van de beste verliezende tijden, maar het was te denken dat dat niet zou lukken”, zuchtte ze. “In de tweede reeks kennen ze de tijden van de atleten uit de eerste reeks en ze passen hun snelheid daaraan aan. Mijn chrono is niet zo slecht (haar Belgisch record bedraagt 4:02.63, red.). Op een kampioenschap mag je daar niet te veel naar kijken, zeker niet in een reeks die traag start en waarin de atleten pas op het einde versnellen. Maar het was finaal niet voldoende.”

Op het WK in het Amerikaanse Eugene strandde Vanderelst ook al in de reeksen van de 1500 meter. “Dit is een nieuwe teleurstelling”, verklaarde ze. “Na mijn tegenvallende WK wilde ik in München revanche nemen met minstens een finaleplaats. Dat is jammer genoeg niet gelukt. Ik heb alles gegeven en ik heb gelopen zoals ik dat wou doen. Meer kon ik niet doen.”

 ©  BELGA

Aangeboden door onze partners