‘Down the road’ in Thailand: dit zijn de kandidaten van het nieuwe seizoen

Voor het vijfde seizoen van ‘Down the road’ trok televisiegezicht Dieter Coppens naar Thailand met zes reisgenoten – Ellen, Simon, Anne-Sophie, Bob, Isa en Ruben – en begeleidster Saar. De reeks is vanaf eind augustus te zien op Eén.

wverBron: VRT

In ‘Down the road’, een programma van productiehuis Roses Are Blue, gaat Coppens op reis met zes jonge mensen met het syndroom van Down. Op die manier proberen de deelnemers hun grenzen te verleggen. Onder de zinderende Thaise zon komt de groep voor een heleboel uitdagingen te staan. Ze knuffelen met olifanten, springen in wilde rivieren, klimmen op watervallen en bewonderen het levendige Bangkok vanop grote hoogte. Slapen doen ze in treinen, hangmatten, luxehotels maar ook op de vloer in een afgelegen bergdorp.

De reis is een uitgelezen kans om hun zelfstandigheid op de proef te stellen, hun angsten te overwinnen en ten volle te genieten van het leven, de liefde en de vriendschap. “Zes fantastische jongeren met een open blik op de wereld in een prachtig land. Ik prijs me een zeer gelukkig mens dat ik daarvan deel mag uitmaken”, zegt Dieter Coppens.

Ruben. ©  VRT

Ruben (34) is de oudste van de bende. Hij woont helemaal zelfstandig op zijn appartementje in Hasselt. Tijdens het weekend gaat hij naar zijn papa. Ruben werkt in het dagcentrum en houdt van televisiekijken en supporteren voor Anderlecht. Hij is erg gesteld op orde en rust en raakt makkelijk overprikkeld. Twee jaar geleden overleed de mama van Ruben aan longkanker, deze reis is voor hem een manier om aan zijn mama te tonen dat alles goed met hem gaat.

Isa. ©  VRT

Isa is met haar 22 lentes de jongste van de groep. Ze woont in Maastricht, net over de Belgische grens, maar is al jaren grote fan van Down the road. Ze werkt bij ‘Brownies & Downies’ en doet in haar vrije tijd veel aan sport: dansen, fitnessen en soms zelfs boksen. Ze speelt ook piano. Isa heeft twee zussen aan wie ze zich erg spiegelt. Voor haar is Down the road dus een uitgelezen kans om te bewijzen dat zij ook zonder haar ouders op reis kan gaan.

Anne-Sophie. ©  VRT

De 27-jarige Anne-Sophie woont bij haar ouders in Lebbeke. Ze is erg sportief: ze doet aan dansen, zwemmen en heeft al een bronzen medaille veroverd op de Special Olympics. Ze vult haar dagen met werken in het rusthuis en helpen in de plaatselijke bibliotheek. Op zondag is Anne-Sophie misdienaar. Anne-Sophie wil graag mee op Down the road-reis omdat ze een doorstart wil maken in haar leven. Ze is enig kind en wil graag nieuwe vrienden maken.

Ellen. © VRT 

De immer vrolijke Ellen woont tijdens de week op een zorgboerderij in Kontich. Ellen heeft ook een tweelingbroer met wie ze een erg goeie band heeft. Ellen is een levensgenieter pur sang: ze houdt van lekker eten en drinken, dansen, zingen, uitstapjes en op reis gaan. Down the road is dus een reis die helemaal in haar kraam past. Ze heeft zin om eens wat stoere dingen uit te proberen en haar grenzen te verleggen.

Bob. ©  VRT

Bob (24) woont bij zijn ouders in Putte. Hij werkt bij Colruyt en in het weekend ook in een lokale koffiebar. In september start hij daarnaast met een job in de kleuterschool. Bob heeft twee broers met wie hij een erg goeie band heeft. Hij houdt van muziek, voetballen en avontuurlijke dingen. Hij heeft al heel wat reiservaring maar wil vooral graag mee met Down the road omdat hij ervan droomt om alleen te gaan wonen en hoopt dat deze reis hem meer zelfstandigheid kan brengen.

Simon. ©  VRT

Simon woont samen met zijn ouders en broer in Leuven. De 24-jarige werkt bij Spar en is volop op zoek naar wat hij met de rest van zijn leven zal doen. Simon is een echt gevoelsmens en wil graag aan de wereld laten zien dat hij net zoals elke andere jongere heel wat in zijn mars heeft. Hij wil zichzelf en de wereld ontdekken want er is nog zoveel dat hij niet weet.

Hoe gaat het nu met alle reisgenoten?

De voorbije vier seizoenen zijn inmiddels 24 deelnemers teruggekomen met een rugzak vol levenservaring. In zes afleveringen nodigt Dieter Coppens zijn reisgenoten uit voor een gezellige avond samen. Ze blikken terug op hun mooiste ‘Down the road’-momenten en praten over hoe het vandaag met hen gaat. Velen van hen kunnen niet wachten om aan Dieter te vertellen hoe hun leven er nu uit ziet, tijdens een heerlijke nostalgische avond samen. Deze afleveringen zijn na afloop van het vijfde seizoen, vanaf 17 oktober, te bekijken via VRT NU.

‘Down the road’: vanaf 29 augustus elke maandag om 20.40 uur op Eén en via VRT NU.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer