Verdachte (34) opgepakt na dood van bloedende man op De Coninckplein in Antwerpen

Antwerpen -

Op het De Coninckplein in Antwerpen is maandagavond een man bloedend in elkaar gezakt. De hulpdiensten probeerden de 46-jarige man nog te reanimeren, maar hij overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. Er werd een verdachte opgepakt, een 34-jarige man. Over de omstandigheden is voorlopig nog geen verdere informatie bekend.

nelo, jtp

“Rond 19.10 uur reed een man met zijn grijze Mercedes het De Coninckplein op. Uit de auto stapte een man die hevig aan het bloeden was. Hij is meteen op de grond gevallen”, vertelt een ooggetuige. “De bestuurszetel lag vol met bloed. Omstaanders schoten de man te hulp en belden de hulpdiensten. Twee verpleegsters die aan het eten waren rond het plein begonnen meteen te reanimeren.”

Een patrouille van de politie kwam meteen ter plaatse en startte de reanimatie. “Kort daarop kwamen ook een ziekenwagen en mug aangesneld”, zegt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Het medisch personeel nam de reanimatie over, maar helaas zonder succes. De man is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.”

Over de omstandigheden is voorlopig geen verdere informatie bekend, enkel is geweten dat het slachtoffer een 46-jarige man is. Hij zou steek- of schotwonden hebben gehad in de onderrug. De politie stelde een perimeter in rond het plein.

Verdachte opgepakt

Het parket vorderde maandagavond nog een onderzoeksrechter voor feiten van moord, en ging ter plaatse samen met een wetsdokter en het labo. De politie kon maandagavond ook een verdachte arresteren, een 34-jarige man. “Zijn vermeende rol en betrokkenheid worden nu volop onderzocht”, aldus het parket dinsdag. De federale gerechtelijke politie heeft het onderzoek in handen.

Het is niet duidelijk of er een link is met een incident in de nabijgelegen Bredastraat. “Kort voor het incident kregen we verschillende meldingen van schoten daar. Ter plaatse was echter niets meer te bespeuren”, zegt Bruyns.

In de Bredastraat zou maandag ook geschoten zijn op de binnenkoer van een appartementsgebouw. © sare

 ©  Kris Van Exel

 ©  Kris Van Exel

 ©  nelo

 © rr

 © rr

 ©  rr

Aangeboden door onze partners