“Vanavond blijft het grotendeels droog, het wordt een zachte nacht”

Vanavond blijft het op veruit de meeste plaatsen in Limburg droog. Enkel in het uiterste zuidoosten en met name Voeren zou er nog even een bui kunnen vallen.

Het wordt een zeer zachte nacht met minima rond 17°C.

Ruben Weytjens

Woensdag krijgen we een wisselvallige en zwoele zomerdag. In de loop van de dag zullen er rond en boven Limburg buien tot ontwikkeling komen. Vooral namiddag kunnen sommige buien zeer intens worden met overvloedig veel neerslag in korte tijd. Het is niet uitgesloten dat er zeer lokaal meer dan 30 liter per vierkante meter in minder dan een uur tijd valt. Daarbij is er dan uiteraard ook kans op onweer.

De buien trekken eerst van zuidwest naar noordoost en later van west naar oost. Dit terwijl de wind aan de grond zwak uit het oosten tot noordoosten waait.

Waar de buien het felst zullen uitpakken is een loterij. Elke locatie in Limburg maakt evenveel kans op een voltreffer maar ook om eraan te ontsnappen.

De temperatuur loopt op naar een maximum tussen 23 en 27°C, afhankelijk van de ruimte die de zon tussen de stapelwolken krijgt.

In de nacht naar donderdag blijft het droog. De wind waait zwak uit het noordoosten en de temperatuur zakt naar een minimum rond 15 a 16°C.

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners