©  Isosport

West Ham biedt 10 miljoen voor Vanaken, Club zegt neen

West Ham hengelt opnieuw naar Hans Vanaken (29). De Engelse club legde alvast een bod neer van 10 miljoen euro, maar dat werd weggelachen door Club Brugge. Blauw-zwart is niet bereid om mee te werken voor een transfer van zijn sterkhouder.

De interesse van West Ham is allesbehalve nieuw. In september 2020 deed het al een stevig bod – dik 15 miljoen euro – op de middenvelder. Hij was zeer gecharmeerd en overwoog het ernstig, maar Club had er geen oren naar en gaf hem ter compensatie een verbeterd contract tot 2025. Daar had hij uiteindelijk vrede mee, want in Brugge speelde hij tenslotte voor de prijzen. Ook begin dit jaar, tijdens de wintermercato, dachten de Hammers aan de Rode Duivel.

Dat Vanaken nu opnieuw een target is, heeft veel te maken met manager David Moyes, die allang fan is van zijn profiel. Na de mislukte start in de Premier League (0 op 6) is de roep om versterking bovendien weer toegenomen. West Ham is volop bezig met de komst van Emerson (Chelsea) en Thilo Kehrer (PSG), maar wil Vanaken voor meer offensieve slagkracht. Het beseft wel dat het moeilijk is om hem te strikken en inderdaad: dat lijkt een mission impossible. Het bod van 10 miljoen was compleet ontoereikend en bij Club klinkt het zelfs dat een vertrek in deze mercato onbespreekbaar is. Te begrijpen, aangezien Charles De Ketelaere al naar Milan trok en ook Noa Lang nog op een transfer mikt.

Vanaken gaf net wel aan dat hij ondanks het vaderschap – hij werd onlangs papa – nog altijd openstaat voor het buitenland. “Zelfs met een baby krijg je dat tegenwoordig allemaal geregeld”, zei hij ons. Het is mogelijk ook zijn laatste kans om bij een Engelse middenmoter/subtopper – vorig seizoen halvefinalist in de Europa League – een langdurig contract te tekenen. Logisch dat hij daar opnieuw oren naar heeft. Maar als het van zijn club afhangt, blijft hij gewoon weer op post. Afwachten alleen of West Ham zijn bod nog gevoelig verhoogt en of dat iets verandert. (dvd)

Aangeboden door onze partners