© Alfons Claes

© Alfons Claes

thumbnail:
thumbnail:

Jaarlijkse keizerschieting bij schuttersverbond Lummen

Lummen -

Naar jaarlijkse gewoonte richtte het karabijnschuttersverbond Lummen de keizersschieting in. De zondag voor de halfoogstkermis van 15 augustus is een hoogdag voor de Lummense karabijngildes. Dit jaar werd de organisatie toegekend aan gilde Kapel van de Beukenboom. Zij konden rekenen op de medewerking van het gemeentebestuur.

Alfons Claes

Het gebeuren begon om 13.30 uur, maar door het warme weer werd de jaarlijkse stoet afgelast. De fanfare van Lummen was wel aanwezig om het geheel op te luisteren, waarna onmiddellijk overgegaan werd tot de fotosessie.

Om 14 uur gaf Wim Vangeel als schepen van sport het startschot van een spannende schietwedstrijd. De koningen en de koninginnen begonnen als eerste aan hun individuele competitie. Alle klepmaten passeerden de revue. Begonnen werd op de 20 mm klep, gevolgd door die van 16 en 12 mm. Het was uiteindelijk de 10 mm klep die de wedstrijd besliste. Bij de dames werd Cox Tilly keizerin. Het zilver ging naar Blommen Laura en Driessens Annick behaalde brons

Bij de mannen werd Comans Mario tot keizer gekroond. Hij ging Schroyen Hans en Timmermans Peter vooraf. Bij de ploegenwedstrijd ging de trofee naar Thiewinkel. Zij haalden het voor oud Winterslag en Gestel . Het mooie weer, de sportieve prestaties en de gezellige sfeer zorgden voor een geslaagde editie.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio