©  112 Meldingen Limburg

Bosbrand in Lanaken: brandweer blust smeulende ondergrond

Lanaken -

De brand in de bossen van Lanaken is rond 2.30 uur maandagmorgen gedoofd. In de loop van de dag zijn opnieuw grote middelen ingezet om de smeulende ondergrond te doven. Het vuur woedde in de verre buurt van het ziekenhuis Sint-Barbara en het woonzorgcentrum Bessemberg. Die veroorzaakte zondagavond geur- en rookhinder in de omgeving.

Marij Wyers

 ©  112 Meldingen Limburg

Maandagmiddag zijn de brandweerkorpsen van Lanaken, Maasmechelen, Maaseik en Genk opnieuw naar het geïmpacteerde bosgebied gegaan. In de ondergrond smeulde het vuur nog. “De brandweer creëert door middel van krachtige stralen moerasvorming om de vuurhaard die nog actief is te verdrinken”, zegt burgemeester Marino Keulen (Open Vld) van Lanaken. Hiervoor wordt zwaar materiaal ingezet: vier bosbrandweerwagens en twee grote tankwagens. Er zijn geen aanwijzingen van kwaad opzet.

De brand brak zondagavond rond 20.30 uur uit, midden in een groot bos. De rook steeg hoog op. Dit zorgde in de omgeving voor enige hinder. “Voor de medewerkers en bewoners in de buurt, in het ziekenhuis en in het woonzorgcentrum was er geen gevaar”, stelde de burgemeester gerust.

De hulpverleningszone Oost-Limburg heeft met hulp van andere korpsen tot 2.30 uur gewerkt. Toen was het vuur gedoofd. Volgens de eerste ramingen is zo’n 600 vierkante meter vernield. Burgemeester Keulen brengt hulde aan de korpsen van Lanaken, Maasmechelen, Bilzen, Genk en Voeren: “Hun steun heeft grote verspreiding van het vuur in het kurkdroge bos voorkomen.”

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio