©  BELGA

Belgian Hammers nemen als vierde net geen medaille mee naar huis in mixed relay op EK

De Belgische triatleten zijn zondag op de vierde plaats geëindigd in de mixed relay  tijdens de Europese kampioenschappen in het Duitse München.

Bron: BELGA

Jelle Geens tikte als achtste Valérie Barthelemy aan. Zij wist drie plaatsen winst te boeken. Erwin Vanderplancke hield relatief goed stand, maar België volgde al op een halve minuut van de podiumplaatsen. Nadat Spanje afstand nam in het lopen en Hongarije en Portugal een inhaalbeweging lukten, mocht Jolien Vermeylen als zevende aan de 300 m zwemmen beginnen. Daarin deed ze het uitstekend en rukte ze op naar de vijfde stek. Na de 7,2 km fietsen en 1,6 km lopen finishte ze als vierde, vlak voor Spanje.

Er stond geen maat op topfavoriet Frankrijk, dat goud pakte in 1u25:30. Duitsland kreeg de zilveren medaille, op 33 seconden. Zwitserland vervolledigde het podium, op 0:49. België strandde op 42 seconden van het brons.

Individueel werd Geens zaterdag vijfde bij de mannen, Vanderplancke 38e. Bij de vrouwen eindigde Barthelemy vrijdag als veertiende, Vermeylen gaf op na een val.

De Belgian Hammers pakten vier jaar geleden in Glasgow een bronzen medaille op het EK. In vergelijking met toen ontbreken Marten Van Riel en Claire Michel vanwege blessures.

Aangeboden door onze partners