©  AFP

Minstens 52 mensen om het leven gekomen door overstromingen in Soedan

Sinds het begin van het regenseizoen in mei zijn in Soedan minstens 52 mensen om het leven gekomen door regens en overstromingen. Duizenden woningen zijn verwoest of beschadigd, meldt het Soedanese staatspersagentschap (SUNA) zaterdag. Het regenseizoen duurt nog tot oktober.

Bron: BELGA

“In totaal zijn 52 personen gedood en 25 personen gewond geraakt door stortregens en overstromingen”, zegt SUNA op gezag van de woordvoerder van de Nationale Raad voor Civiele Bescherming (NCCD), Abdel Jalil Abdelreheem. Die laatste bevestigt dat 5.345 huizen verwoest zijn en nog eens 2.682 andere huizen beschadigd zijn. Ook publieke gebouwen, bedrijven en landbouwgronden zijn getroffen. De staten Nijl, Zuid-Darfoer, Noord-Kordofan en Zuid-Kordofan zijn er het ergst aan toe.

Uit een rapport bleek maandag dat het Bureau voor de Coördinatie van Humanitaire Aangelegenheden (OCHA) van de Verenigde Naties schat dat sinds het begin van het regenseizoen al ongeveer 38.000 mensen in heel Soedan geraakt zijn door de stortregens en overstromingen. Volgens het OCHA werden 314.500 mensen in Soedan getroffen door het regenseizoen van 2021.

 ©  AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer