©  Zac Williams/SWpix.com

België boven op WK para-cycling: na handbiker Maxime Hordies pakt ook Tim Celen wereldtitel in wegrit

Handbiker Maxime Hordies heeft zich zaterdag tot wereldkampioen gekroond op de wegrit in de categorie MH1 tijdens het WK para-cycling in het Canadese Baie-Comeau.

raheBron: BELGA

Na 28,4 km haalde Hordies het met vijf seconden voorsprong op de Italiaan Fabrizio Cornegliani. De Zuid-Afrikaan Nicolas Pieter du Preez veroverde de bronzen medaille, op 1:16.

In 2019 was Hordies al eens wereldkampioen op de weg. Donderdag pakte hij brons in de tijdrit.

 ©  Zac Williams/SWpix.com

Ook winst voor Celen

op de dag was het opnieuw feest voor de Belgische ploeg. Tim Celen (MT2) verlengde zijn wereldtitel op de wegrit verlengd. Jonas Van de Steene werd negende bij de MH4.

In de sprint met vier haalde Tim Celen het na 37,8 km voor de Amerikaan Dennis Conners en de Duitser Maximilian Jäger. Het is de tweede wereldtitel voor de 24-jarige Belg. “Voor dit scenario zou iedereen natuurlijk tekenen”, reageerde Celen via Paralympic Team Belgium. “Het is te schitterend voor woorden. Ik was goed, maar je moet het nog altijd doen. Ik ben blij dat ik mijn wereldtitel kon verlengen. Ik dacht dat 2021 overtreffen moeilijk zou worden, maar ik denk dat ik het nu toch gedaan heb. Het zal pas morgen doordringen waarschijnlijk.”

Jonas Van de Steene legde de 66,2 km af in 1u54:58. Hij moest 8:29 toegeven op de Nederlander Jetze Plat, die in 1u46:29 de wereldtitel veroverde.

Vrijdag pakte Ewoud Vromant de wereldtitel tijdrijden in de categorie MC2, Louis Clincke (MC4) veroverde zilver tegen de klok. En donderdag kroonde Tim Celen zich tot wereldkampioen in het tijdrijden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer