©  ISOPIX

Vincent Kompany na eerste nederlaag met moeilijk scorend Burnley: “Het zal tijd kosten, maar we komen er wel”

Vincent Kompany is vrijdagavond met Burnley in de ouverture van de derde speeldag in de Championship tegen een eerste nederlaag aangelopen. Op verplaatsing bij Watford delfden The Clarets met 1-0 het onderspit.

rahe, jswkBron: BELGA

Tom Cleverley (45’+2) ontpopte zich in de extra tijd van de eerste helft tot matchwinnaar bij de Hornets. Een rechtstreekse uitsluiting van Hassane Kamara zo’n tien minuten voor tijd kon de Clarets niet meer aan puntengewin helpen.

Samuel Bastien en Manuel Benson behoorden tot de basiself van Kompany. Christian Kabasele viel meteen na de rode kaart in aan de overkant.

Watford voert de rangschikking in de Engelse tweede klasse aan met 7 op 9. Burnley kampeert op de zesde plaats met 4 punten.

Vincent Kompany: “Onze doelman heeft in drie matchen twee reddingen moeten doen”

Aan balbezit geen gebrek bij Burnley in de eerste drie matchen: 69%, 71% en 64%. Vrij indrukwekkend, maar het levert vooralsnog weinig doelpunten op. Burnley scoorde in de eerste twee matchen telkens één keer, vrijdagavond lukte scoren niet.

Kompany is wel tevreden dat zijn team ook weinig kansen weggeeft. “In de eerste helft was Watford beter dan ons”, aldus de coach na de match vrijdagavond. “Ze creëerden geen kansen, maar waren wel dreigend. Mijn spelers legden er hun hoofd voor, tackelden, de basis in het voetbal.”

 ©  ISOPIX

“In de tweede helft voelde je dat het tij aan het keren was”, vervolgt Kompany. “We waren baas, creëerden kansen en soms ging deze match over het verschil tussen een bal net naast of net binnen de palen.”

“Om wedstrijden te winnen moet je kansen creëren en zelf zo weinig mogelijk kansen weggeven, daarmee begin je als coach”, aldus Kompany over zijn principe. “Onze doelman heeft over drie matchen misschien twee reddingen moeten doen.”

Maar zelf scoren gaat zo moeilijk voor The Clarets. “In de tweede helft zag het eruit alsof er iets zou gaan gebeuren, maar in de eerste helft was er geen dreiging. Ik denk dat dat zal verbeteren, er zitten goals in dit team. Maar ik denk dat we vlotter zullen scoren wanneer de spelers elkaar beter begrijpen. Het zal tijd kosten, maar we komen er wel.”

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners