Julie Winters  ©  Vel

Tennis Viersterrentoernooi TC Panorama

Julie Winters (19) wil progressie tonen: “Veel mensen zeggen dat ik mannentennis speel”

Na een knappe 6-0 en 6-1 in haar eerste wedstrijd op het viersterrentoernooi van TC Panorama in Overijse lijkt Julie Winters (TC Lovanium) klaar voor de eindstrijd. De Leuvense wil er alles aan doen om te verrassen in de kwartfinale.

Kenny Hennens

Het is elke zomer uitkijken naar het viersterrentoernooi van TC Panorama, zeker voor Julie Winters (19). Het talent van TC Lovanium komt eindelijk op toerental na een pittig jaar waarin het zoeken was naar de juiste balans tussen haar studies bio-ingenieur aan de KU Leuven en tennis op hoog niveau.

“Qua resultaten valt het op zich nog wel mee, ik won onder meer het éénsterrentoernooi in Hasselt, maar ik vind van mezelf dat ik voorlopig nog geen denderend seizoen heb gespeeld”, geeft Winters eerlijk toe.

“De oorzaak is niet ver te zoeken. Door mijn studies kon ik minder trainen en spelen en zat ik op het veld ook met andere zaken in mijn hoofd. Dat was soms wel lastig, maar gelukkig ligt de focus de komende weken alleen maar op tennis.”

Reputatie

Bij TC Lovanium staat Winters (105 punten) aangeschreven als een toptalent en die reputatie probeert ze eer aan te doen. “Ik ben nu 44ste van België en stond nooit hoger op de nationale ranglijst. Veel mensen zeggen dat ik mannentennis speel en ik voel aan dat ik zeker nog progressiemarge heb, al moet ik nog leren om mijn foutenlast te beperken als het tempo de hoogte in gaat.”

Dat zal zeker gebeuren in haar kwartfinale op TC Panorama tegen de hoger geplaatste Emily Casteleyn (TC Diest, 110 punten). Daarvoor schakelde Winters de Waalse Alexia Desmet uit met een droge 6-0 en 6-1.

“Ik sta in de kwartfinale en dat was mijn doel. De wedstrijd tegen Emily wordt een zware dobber, maar ik ga mijn stinkende best doen en wie weet kan ik nog wat extra punten sprokkelen voor mijn klassement."

“Ik kijk trouwens ook uit naar onze interclub. Tegenstander wordt GYM Schoten en zij wonnen voorlopig alles met 6-0, maar omdat we totaal onverwacht in de eindronde staan van tweede nationale, gaan we ons toch vooral amuseren”, besluit Winters.

Aangeboden door onze partners