Koetspaard stort in tijdens warme zomerdag in New York, maar hitte is niet de oorzaak © Twitter, Storyful via Reuters

Koetspaard stort in tijdens warme zomerdag in New York, maar hitte is niet de oorzaak

In de straten van New York is woensdag een paard ingestort. Het dier was een koets aan het trekken toen het plots niet meer op eigen benen kon staan. Na een interventie van de politie kon het paard weer overeind kruipen.

Bron: Metro.co.uk

Amateurbeelden tonen hoe de politie het dier onder meer verkoeling bood door het paard met water te besproeien. Toch bleek achteraf dat het geen last had van de hitte, ondanks dat de temperaturen die dag tussen rond 28 graden Celsius lagen. Een onderzoek van een dierenarts maakte duidelijk dat het dier lijdt aan EPM, een neurologische ziekte die wordt overgedragen door een parasiet en kan aangetroffen worden in uitwerpselen van buidelratten. “Noch de hitte, noch uitputting door werk hebben geleid tot de instorting van het dier”, aldus de woordvoerder van de Transport Workers Union.

Niettemin leidt het incident tot veel kritiek. Zo protesteren onder meer dierenrechtenorganisaties PETA en NYCLASS voor een verbod tegen paardenkoetsen.

bekijk ook

Toeriste krijgt veeg van de pan wanneer ze foto wil nemen met paard van Britse ‘Queen’s Guard’: “Raak de teugels niet aan!”

Enthousiaste danser begeeft zich tussen versierde paarden, maar daar is een van de dieren niet mee gediend

Oeps: paard weigert verder te lopen bij optocht van The Queen

(kmlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer