©  BELGA

EK TURNEN. Belgische meisjes naar teamfinale op EK turnen, Lisa Vaelen knap vijfde in allround-finale

Op de eerste wedstrijddag van het EK turnen mochten onze vrouwen meteen vol aan de bak. Lisa Vaelen stal de show met een vijfde plaats in de allround-competitie. In teamverband eindigden de Belgische meisjes als vijfde waardoor ze naar de finale mogen. Die wordt zaterdag geturnd.

Guy Van Den Langenbergh

Bij afwezigheid van Nina Derwael werden de medaillekansen van het Belgische team laag ingeschat maar ze weerden zich knap. Dankzij een sterke Lisa Vaelen eindigden onze meisjes op de vijfde plaats, de top acht mag verder naar de teamfinale die zaterdag wordt geturnd.

Allround stond er een rechtstreekse finale op het programma. Noemie Louon turnde slechts drie van de vier toestellen, Lisa Vaelen verging het duidelijk beter. De 18-jarige sloot de allround-competitie af op een vijfde plaats en plaatste zich ook nog voor toestelfinale op de sprong. Daarin vertrekt ze ook vanop de vijfde plaats.

Het goud allround was voor de Italiaanse Asia D’Amato. zij haalde het voor de Britse Alice Kinsella en haar landgenote Martina Maggio. Ook in de landencompetitie gaat Italië aan de leiding voor Groot-Brittannië en Frankrijk.

Aangeboden door onze partners