Spanjaard Antonio Pedrero wint slotrit Tour de l’Ain, Guillaume Martin steekt eindzege op zak

De slotetappe in de Ronde van de Ain is gewonnen de Spanjaard Antonio Pedrero (Movistar). Hij rondde een lange solo met succes af. De eindzege van Guillaume Martin kwam wel in het gedrang maar de Fransman van Cofidis redde de meubelen.

Guy Van Den Langenbergh

Pedrero (30) maakte deel uit van een vroege vlucht met onder meer onze landgenoot Sylvain Moniquet én wereldkampioen Julian Alaphilippe. Pedrero liet zijn medevluchters op het lastige parcours al vrij vlug in de steek en begon aan een lange solo. Daarmee zette hij ook de gele leiderstrui van de Fransman Guillaume Martin onder druk. Die moest alle zeilen bijzetten om de kloof met Pedrero onder de twee minuten te houden en moest tegelijkertijd zijn blik richten op de Deen Skjelmose Jensen die op korte afstand volgde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Pedrero won met overmacht de etappe voor Lotto-renner Harry Sweeny en George Bennett. Skjelmose spurtte naar de vierde plaats, van kortbij gevolgd door Guillaume Martin die daarmee zijn eindzege veilig stelde.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer