©  Boumediene Belbachir

Diepenbekenaar haalt uit met wapenstok aan parking van Sint-Trudoziekenhuis

Sint-Truiden -

Een 47-jarige Diepenbekenaar die met een wapenstok uithaalde aan de parking van het Sint-Trudoziekenhuis in Sint-Truiden is veroordeeld tot 15 maanden cel met uitstel. Het zinde de man niet dat zijn voorganger er te lang over deed om de slagboom te openen.

Geert Houben

De feiten dateren van 30 mei dit jaar. Het slachtoffer zat in zijn wagen en had problemen om de slagboom aan de parking te openen. Uiteindelijk zette hij zich aan de kant, maar het potje bij de Diepenbekenaar was toen al aan het overkoken. De dader ging verhaal halen en greep daarbij naar de wapenstok in zijn achterzak. Hij deelde enkele klappen uit. Met dank aan verklaringen van getuigen, door camerabeelden en het controleren van zijn nummerplaat kon de politie de dader snel klissen. Aanvankelijk verklaarde de veertiger dat het slachtoffer hem had uitgedaagd, maar van die uitleg bleek niets te kloppen. Bovendien speelde nog eens in zijn nadeel dat hij eerder al zes veroordelingen voor slagen en verwondingen had opgelopen.

De rechter legde hem 15 maanden cel met uitstel op. Om aan die voorwaarden te voldoen, moet de man het slachtoffer vergoeden en een behandeling voor zijn agressieprobleem volgen. Aan het slachtoffer is hij een schadevergoeding van 250 euro verschuldigd.