© Steven Dassen

Hapkido Chung Do Rekem gaat Next Level in Zweden

Lanaken -

Hapkido-club Chung Do Rekem heeft het seizoen afgesloten met het Next Level Summercamp 5.0 en de Nordic Hapkido Cup in Skelleftea, Zweden. Wesley Patteet, Bavo Dupont, Kiara Janssen, Andy Stouten, Emily Welkenhuyzen en Stefano Alicata trokken samen met hoofdtrainer/coach Steven Dassen naar het Scandinavische hoge noorden om deel te nemen aan een vijfdaags trainingskamp met wedstrijd.

Steven Dassen

Het Next Level Camp is een initiatief van het Zweedse Soo Shim High Performance Center, een grote organisatie die jaar na jaar Taekwondoïn en Hapkidoïn naar absoluut wereldniveau brengt. Vijf dagen lang krijgen de deelnemers de mogelijkheid om onder leiding van grootmeesters, olympische atleten en andere coaches zichzelf naar een hoger niveau te trainen. Niet enkel Taekwondo en Hapkido kwamen aan bod, maar er werden ook sessies georganiseerd op het gebied van krachttraining (waaronder weight lifting), mental training, meditatie- en concentratie oefeningen en pure fysieke uithouding en doorzettingsvermogen. Daar blijft het trouwens niet bij. Voor de kleintjes zorgt de organisatie voor allerlei nevenactiviteiten.

Medailles

Een hoogtepunt voor Chung Do Rekem was de prestatie die geleverd werd tijdens de demonstraties en de Nordic Hapkido Cup. Tijdens de exhibition demonstreerden deelnemers uit maar liefst 15 verschillende landen (waaronder zelfs Nieuw-Zeeland) het mooiste wat er op het gebied van hapkido getoond kan worden. Bij de wedstrijden gaven Wesley, Bavo, Kiara, Andy, Stefano en Emily het beste van zichzelf in de verschillende onderdelen die aan bod kwamen: hoshinsul (zelfverdedigingstechnieken), mooki (wapentechnieken), hyung (technische vorm) en koryugi (sparring). Met succes, want ze brachten maar liefst 4 bronzen, een zilveren en een gouden medaille mee naar Rekem. Een mooie beloning voor hun harde werk. Voldaan en moe, maar boordevol goede voornemens en motivatie voor het nieuwe seizoen keerde de hele bende terug naar huis. Nu gaat de riem er even af, om vanaf 5 september weer volle bak gas te geven in het nieuwe seizoen.

http://www.chungdo.be

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio