©  Team Jumbo Visma

Marianne Vos pakt in Ronde van Scandinavië revanche voor diskwalificatie

Twee dagen na haar diskwalificatie in het Zweedse Vargarda heeft de Nederlandse wielrenster Marianne Vos (Jumbo-Visma) dinsdag de openingsetappe gewonnen van de Ronde van Scandinavië, een nieuwe rittenkoers in de WorldTour. Ze was de snelste in een massasprint, waarin Shari Bossuyt (Canyon-Sram) derde werd.

Bron: BELGA

Net als vorige maand bij de ‘Grand Départ’ van de Ronde van Frankrijk voor mannen kwam er in de Deense hoofdstad Kopenhagen veel publiek opdagen voor de start van de eerste editie van de Ronde van Scandinavië voor vrouwen. De finish van de enige Deense rit in de zesdaagse lag 145 kilometer later in Helsingor.

Ondanks het glooiende parcours met daarin twee hellingen van derde categorie leek de kans op een massasprint erg groot, ook al deden verschillende rensters een poging om die te ontlopen. Daarbij onder meer grote namen Marianne Vos, Cecilie Uttrup Ludwig en Demi Vollering, en ook de Belgische Valerie Demey. 

Maar de spurt kwam er toch, en daarin haalde levende legende Vos het met duidelijk verschil voor de Amerikaanse Megan Jastrab en de 21-jarige West-Vlaamse Bossuyt. Vos is zo meteen ook de eerste leidster van de Ronde van Scandinavië, die woensdag verdergaat in Zweden. (belga)

Aangeboden door onze partners