©  BELGA

Hittegolf zorgt voor afgelastingen in duivensport: “Dit weekend enkel snelheidsvluchten”

De hittegolf zorgt ook voor afgelastingen in de duivensport. Dit weekend zijn er enkel snelheidsvluchten toegelaten, de nationale vlucht Argenton III wordt verplaatst.

David Kindt

Ook dieren zien af bij hoge temperaturen en droogte. Door de voorspelde hittegolf was de Koninklijke Belgische Duivenliefhebbersbond – KBDB – verplicht actie te ondernemen. “Alleen de snelheidsvluchten mogen komend weekend (13 en 14 augustus) plaatsvinden. Ook de nationale wedvlucht, waar voornamelijk jonge duiven aan zouden deelnemen, uit Argenton wordt verschoven naar volgende week.”

Wedstrijdduiven kunnen, dankzij hun lichaamstemperatuur van 42 graden Celsius, vrij goed tegen de warmte, maar de voorspelde extreme temperaturen in Frankrijk en België en dit gepaard met kopwind en de droogte spelen mee om deze beslissing te nemen. Sowieso dienen de wedstrijdduiven te allen tijde gedrenkt te worden met fris en vers water. Daarnaast kunnen er minder duiven per wedstrijdmand gezet worden. Ten slotte luidt het advies om de stapelhoogte op weg naar de losplaats te verminderen.

(daki)

 ()

Meer over duivensport

Aangeboden door onze partners