©  Getty Images

Zware concurrentie (en zwaarder parcours) voor titelverdediger Fabio Jakobsen in Circuit Franco-Belge

Woensdag vindt de 81ste editie van het Circuit Franco-Belge (1.Pro) plaats. De Henegouwse semiklassieker (ex-Eurométropole Tour) werd vorig jaar gewonnen door de Nederlandse spurtbom Fabio Jakobsen. De renner van Quick-Step-Alphy Vinyl tekent opnieuw present, maar moet wel afrekenen met een parcours dat zwaarder oogt dan vroeger.

Werner BourlezBron: BELGA

De renners leggen woensdag 175,2 km af tussen Doornik en La Louvière. Die twee steden wisselden als start- en aankomstplaats. Het wordt voor de snelle mannen vooral uitkijken in het lokale circuit dat vier keer wordt afgelegd. Daarin zijn drie korte beklimmingen opgenomen met als laatste de Côte des Fours à Chaux (8 %, 400 m) op 4 km van de aankomst. Mogelijk inspireert het punchers om een slag te slaan.

Er staan 139 renners uit twintig ploegen aan de start. De race begint om 13 uur en eindigt omstreeks 17 uur. Naast Jakobsen starten ook sprinters als Arnaud De Lie en Caleb Ewan (Lotto-Soudal), Alexander Kristoff en Biniam Germay (Intermarché-Wanty-Gobert), Bryan Coquard en Piet Allegaert (Cofidis), Marc Sarreau (AG2R-Citroen), Edward Theuns (Trek-Segafredo), Giacomo Nizzolo (Israel-Premier Tech), Dries De Bondt (Alpecin-Deceuninck), Luca Mozzato (B&B Hotels-KTM), Daniel McLay (Arkea-Samsic) en Timothy Dupont (Bingoal Pauwels Sauces WB).

Meer over Fabio Jakobsen

Aangeboden door onze partners