De Nederlandse auteur Nina Polak. ©  Patrick Post

Boekentips: afkoelen op het platteland met de nieuwe Nina Polak en vier andere toppers

In je hoofd even ontsnappen aan de hitte? De nieuwe Nina Polak neemt je mee naar het schaduwrijke platteland. Ook voor wie het nóg een graad warmer mag, hebben we bloedstollende boekentips.

Kinderspel

Paul Cleave

 © RR

Paul Cleave zet zijn lezers op het verkeerde been met deze originele thriller. Een beroemd echtpaar dat misdaadromans schrijft bluft tijdens interviews dat ‘niemand zo goed met een misdaad weg zou kunnen komen als wij’. Als hun 7-jarig zoontje op een dag vermist wordt, zijn de auteurs meteen de hoofdverdachten.

Luitingh-Sijthoff, 384 blz., 21,99 euro

Buitenleven

Nina Polak

 ©  RR

Een vrouwenstel verhuist naar het platteland na een paar hobbelige jaren. Ze hopen hier te aarden, maar het buitenleven heeft een verschillende uitwerking op hun binnenwerelden. Een verhaal over de psychologische invloed van het landschapen, maar ook over ‘vrouwelijke ego’s die voor vuurwerk zorgen’.

Prometheus, 240 blz., 20,99 euro

Muisjes van Papier

Megan Lloyd

 ©  RR

Bella en Ralph zijn twee papieren muisjes. Ze komen ‘s nachts tot leven en verkennen het donkere huis. Bella rent de trap op, Ralph huppelt door de eetkamer. Maar een groot huis kan eng zijn, tot ze elkaar vinden.

Boycott Books, 48 blz., 19,95 euro

Sterftij

S.K. Tremayne

 ©  RR

Op een prachtig, afgelegen eiland ligt het luxehotel The Stanhope. Vanavond vindt de door Hannah georganiseerde feestelijke heropening plaats. De drank vloeit rijkelijk en dronken feestvierders nemen een nachtelijke duik, maar zijn zich niet bewust van de verraderlijke stroming: het Sterftij.

Prometheus, 352 blz., 22,50 euro

Slapeloze nachten

Elizabeth Hardwick

© RR

Sinds juli ligt de literatuurklassieker Slapeloze Nachten van Elisabeth Hardwick opnieuw in de boekhandel. Deze autobiografische roman speelt zich af in het naoorlogse Amerika en gaat over een vrouw die terugblikt op haar leven.

Nijgh & Van Ditmar, 159 blz., 21,99 euro

Lien Vande Kerkhof

Meer over Boeken

Aangeboden door onze partners