©  AFP

IN BEELD. Dani Alves krijgt dan toch nog prachtig afscheid bij Barcelona na oefenmatch met nieuwe club in Camp Nou

FC Barcelona heeft zondagavond de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgesloten met een wedstrijd tegen het Mexicaanse Pumas UNAM, de nieuwe club van Dani Alves. De 39-jarige Braziliaan keerde afgelopen winter terug naar ‘zijn’ Barcelona, maar mocht na een half jaar opnieuw beschikken. Een afscheid had hij nog niet echt gekregen en dus was de wedstrijd van zondagavond in Camp Nou de ideale gelegenheid om dat in te halen.

jswk

Dani Alves mocht starten tegen zijn ex-club en stond 60 minuten tussen de lijnen. De Mexicaanse ploeg was wel een maatje te klein voor de Catalanen. Barça maakte indruk, Robert Lewandowski opende zijn rekening en het werd 6-0.

Zowel voor als na de wedstrijd werd Dani Alves gehuldigd voor zijn verdiensten bij Barcelona. In totaal speelde de Braziliaanse rechtsback 405 wedstrijden voor de Blaugrana, vooral tussen 2008 en 2016. Hij scoorde daarin 22 keer en deelde maar liefst 104 assists uit.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

 ©  AFP

 ©  EPA-EFE

 ©  REUTERS

 ©  AFP

 ©  ISOPIX

 ©  AP

 ©  AFP

 ©  EPA-EFE

 ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners