©  BELGA

Brusselse bokser Ryad Merhy ruilt na negen jaar categorie van lichtzwaargewichten voor ‘Bridgerweight’

Na negen jaar in de categorie van de lichtzwaargewichten, heeft Ryad Merhy (29) besloten over te stappen naar de categorie ‘Bridgerweight’, die door de internationale federatie WBC in het leven is geroepen. Zo kondigde de Brusselse bokser maandag aan.

Bron: BELGA

“Na 9 jaar als lichtzwaargewicht, met als kers op de taart de WBA-wereldgordel, werden de lange periodes zonder wedstrijden me te veel en daarom heb ik de beslissing genomen om van categorie te veranderen,” schreef Merhy op zijn sociale media. “Dus hier ben ik met een nieuwe uitdaging, als Bridgerweight in de WBC federatie. Gemotiveerd en klaar om weer geschiedenis te schrijven.”

In 2019 won de 29-jarige Brusselaar de WBA interim-wereldtitel in een kamp tegen de Hongaar Imre Szello. In januari 2021 won Merhy definitief de wereldtitel nadat de Kazach Beibut Shumenov zijn titel niet kon verdedigen.

De ‘Bridgerweight’ categorie werd in het leven geroepen door de WBC, één van de vele internationale boksfederaties. De nieuwe categorie is gereserveerd voor boksers met een gewicht tussen 90,719 kg en 101,605 kg. Oscar Rivas uit Colombia is de huidige wereldkampioen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners