Een sluier houdt de wespen weg. © Erik Van Eycken

Restaurantuitbaatster is wespenplaag beu en bedenkt creatieve oplossing: “Meer met wespen bezig dan met bediening”

Rijmenam -

Restaurantuitbaatster Margherita Mazzocchi is de wespen meer dan beu. Haar groen en groot buitenterras wordt bij momenten overstelpt door de kleine diertjes, waardoor ze verplicht was een oplossing te zoeken. “We creëren met sluiers een eilandje op het terras, voor klanten gezellig en zonder wespen”, zegt ze.

Erik Van Eycken

Eten in de buitenlucht is vandaag de dag niet eenvoudig. Dat ondervinden ook restaurantuitbaatster Margherita Mazzocchi en haar personeel. “Soms is het niet te harden en zijn er vier tot vijf wespen aan een tafel. Ons personeel werd al gestoken, maar we moeten nu eenmaal verder”, klinkt het.

De wespen hebben ook een impact op het drankverbruik. “We zijn voortdurend glazen wijn, bier of frisdranken aan het vervangen omdat er wespen in ‘zwemmen’. We leggen nu consequent bierkaartjes op de glazen. Soms zijn we meer met de wespen bezig dan met de bediening.”

Sluiers

Margherita nam eerder al voorzorgen met wespenvallen, een elektrisch apparaat dat de beestjes aantrekt en elektrocuteert en geurstokjes. Toch bleek dat niet voldoende. “Daarna ben ik zoals andere restaurantuitbaters begonnen met het verbranden van koffie. Maar ook dat werkt maar deels. Daarom kocht ik witte sluiers waardoor de beesten geen kans krijgen om bij het eten te komen. Bovendien is het voor klanten leuk: we creëren een eilandje op het terras, voor klanten gezellig en zonder wespen. Ik heb zitten nadenken en dit lijkt me de enige goeie oplossing.”

Op glazen wordt consequent een bierviltje gelegd. © Erik Van Eycken

Zwaaien

Voorlopig zijn er slechts enkele tafels die worden ‘oversluierd’, maar Margherita is druk in de weer om ook tafels van vier personen te voorzien van haar systeem. “Ik heb gelukkig onder mijn tent een ophangsysteem waardoor het vlot kan. De komende dagen naai ik nog verschillende sluiers aan elkaar zodat ook grotere groepen in alle rust kunnen eten. De klanten zijn bang van de wespen, dit maakt het aangenamer.”

Ze bereidt zich voor op meer omdat volgens experts de plaag nog lang niet voorbij is. “Ik heb me laten vertellen dat het vanaf 15 augustus alleen maar erger wordt”, besluit ze. (evb)

 ©  Erik Van Eycken

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer