© NBAE via Getty Images

“Money” Meesseman leidt Chicago Sky naar winst met driepunter in slotfase: “Close games winnen is belangrijk met het oog op de play-offs”

Emma Meesseman leidde Chicago Sky in de topper tegen Connecticut Sun met een belangrijke bom in de slotfase mee naar de winst (94-91). “Money Meesseman” galmde er door de luidsprekers van de Wintrust Arena. “Close games winnen is belangrijk met het oog op de play-offs die volgende week van start gaan”, zei Belgian Cat Emma Meesseman.

Patrick Ceulemans

Deze week worden de laatste wedstrijden in de reguliere fase van de WNBA afgewerkt. Uittredend kampioen Chicago Sky, met Julie Allemand en Emma Meesseman in de selectie en Ann Wauters als assistent-coach, vult de favorietenrol uitstekend in. Met 25 op 33 staat de ploeg uit de Windy City op de eerste stek. Als dinsdag in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere fase wordt gewonnen van Seattle Storm is de poleposition zo goed als een feit. Chicago Sky staat immers twee wedstrijden voor op de nummer twee Las Vegas Aces (23 op 33). Julie Allemand, Emma Meesseman en hun ploegmaats eindigen het seizoen on the road: donderdag in Las Vegas Aces en zondag in Phoenix Mercury.

In de topper tegen Connecticut Sun bewees Emma Meesseman nogmaals haar grote waarde. In de slotfase dropte ze de driepunter (92-89) die Chicago mee naar de winst leidde: 94-91. “Ik werd goed aangespeeld, stond vrij en nam mijn verantwoordelijk,” reageerde Emma Meesseman zoals steeds bijzonder cool. “Ja, het was na een knappe start nog een spannende partij. Close games winnen is echter zo belangrijk. Je vertrouwen krijgt een boost. Het is ook meegenomen richting de play-offs. Daar draaien wedstrijden meestal uit op thrillers en dat is het goed dat je het gevoel van spannende wedstrijden kent. We hebben inderdaad het momentum. Het team hangt goed aan elkaar en met Courtney Vandersloot hebben we een formidabele generaal op het parket.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook superster Candace Parker loofde de kwaliteiten van Emma Meesseman. “Onze guards als Courtney Vandersloot en Julie Allemand geven vele assists. Maar Emma maakt ons nog gevaarlijker. Ook zij geeft immers vele assists. Dat creëert openingen voor andere speelsters.”

Emma Meesseman kent in haar debuutseizoen bij Chicago Sky dan ook geweldige cijfers: gemiddeld 13 punten, 6 rebounds en 4 assists. In 2019 won ze met Washington Mystics de WNBA titel en werd ze uitgeroepen tot MVP van de finale. Chicago Sky lijkt dus op weg naar een back-to-back titel. Eén probleem: het is twintig jaar geleden dat in de WNBA een ploeg twee keer op een rij kampioen speelt. “We denken nog niet aan de titel. Stap voor stap. Eerst deze week de reguliere fase goed beëindigen, de eerste plaats vasthouden en dan de play-offs. Dat is een nieuw kampioenschap waarin iedereen met nul overwinningen van start gaat,” gaf Emma Meesseman nog mee.

Aangeboden door onze partners