Zware ongevallen met steps in Sint-Truiden en Hoeselt © TV Limburg

Twee ongevallen met elektrische step in Hoeselt en Sint-Truiden

Hoeselt -

Maandagmorgen zijn twee ongevallen gebeurd met een elektrische step. In Sint-Truiden is een 20-jarige steprijder uit Antwerpen gewond geraakt bij een aanrijding toen hij de Naamsesteenweg overstak. In Hoeselt raakte een 28-jarige vrouw uit Bilzen zwaargewond bij een botsing op het kruispunt van de Stationsstraat en de Bilzersteenweg. De steprijdster reed op het fietspad tegen het verkeer in.

Jozef Croughs/Marij Wyers

In Hoeselt gebeurde het ongeval op het kruispunt in het centrum. ©  Tom Palmaers

De politie bekijkt de omstandigheden van de aanrijding in Hoeselt. Volgens getuigen zou de step op het fietspad hebben gereden, tegengesteld aan het verkeer. De step kwam van Bilzen. Het kwam tot een botsing op het kruispunt waar een auto uit het centrum van Hoeselt kwam en richting Rijkhoven afsloeg. Nagegaan wordt of de step het rode licht negeerde. De politie zoekt mensen die rond 7.30 à 7.35 uur aan het verkeerslicht in de file stonden.

Het slachtoffer was er erg aan toe. De 28-jarige vrouw uit Bilzen is onder begeleiding van een spoedarts naar het ziekenhuis gebracht. Ze werd van het ziekenhuis van Tongeren overgebracht naar het Ziekenhuis Oost-Limburg in Genk.

Op de Naamsesteenweg in Sint-Truiden belandde een step onder een auto. ©  Jozef Croughs

Op de Naamsesteenweg in Kerkom gebeurde rond 8.30 uur een ongeval met een elektrische step. De steprijder stak de straat over in de buurt van het kruispunt met de Bruine-Lieve-Vrouwstraat en de Fruitweg. Mogelijk had de jongeman de auto niet zien aankomen. De automobilist kon de steprijder niet meer ontwijken. Hij belandde op de voorruit van de auto. Het slachtoffer is de 20-jarige M.A. uit Antwerpen. De jongen was op bezoek bij vrienden. Hij is met een zware hoofdwonde naar het ziekenhuis gebracht. De jongen is buiten levensgevaar. Het ongeval zorgde voor verkeershinder in de ochtendspits.

Voor getuigenissen is politie Bilzen/Hoeselt/Riemst bereikbaar op 089/36.68.00.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio