‘Grapjassen’ kleven roze hoedjes op duiven: “Dierenmishandeling is nooit grappig”

De Stichting Stadsduiven Hulp Nederland heeft vrijdag twee duiven gered in Amsterdam. Bij de duiven was met lijm een hoedje opgeplakt. Dat zag er misschien grappig uit, maar volgens de stichting is het allesbehalve een onschuldige grap. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”.

Medewerkers van de stichting gingen ter plaatse nadat ze op Instagram een video hadden gezien van een duif met een roze hoedje. De duif werd vlug gevonden. “Lijmslierten liepen over haar hoofd en misten ternauwernood haar oog, wat blindheid zou hebben betekend, en de langzame, wrede dood”, schrijft de stichting op Facebook. “Als de hoed wiebelde op haar hoofd, werden haar oogleden opzij getrokken. Sommige lijm was dicht bij haar vleugel terechtgekomen.”

Bij een andere duif zagen medewerkers lijmresten op de kop. “De hoed lijkt te zijn gevallen, en heeft veren mee getrokken.”

De Stichting is woest. “Zouden ze het ook grappig vinden als iemand hoeden op het hoofd van een kitten of puppy lijmde?”, vraagt de stichting zich hardop af. “Waarschijnlijk minder. Als je een dier ziet dat is mishandeld of misbruikt, help hen dan. Dierenmishandeling is nooit grappig.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer