©  BELGA

Red Dragons winnen tweede kwalificatiematch met het kleinste verschil in Estland

In hun tweede kwalificatiewedstrijd voor het EK volleybal zijn de Red Dragons (CEV-14) zondag met 2-3 gaan winnen in Estland (CEV-23). Het verschil tussen beide teams was bijzonder klein. 25-22, 19-25, 24-26, 26-24 en 16-18 waren de setstanden in Tallinn.

Bron: BELGA

Mathijs Desmet leverde met 23 punten het grootse aandeel aan de zege. Ook Ferre Reggers (18), Tomas Rousseaux (13), Lou Kindt (10), Wout D’Heer (4), , Seppe Van Hoyweghen (2) en Robbe Van de Velde (1) scoorden.

Woensdag was het team van coach Emanuele Zanini in groep C gestart met een vlotte 3-0 zege tegen de Faeröer (CEV-43). Op 17 augustus wordt Estland ontvangen in Roeselare en vier dagen later trekken de Belgen naar de Faeröer. In zeven groepen zijn in totaal twaalf tickets voor het EK 2023 te verdienen. De nummers een en de beste vijf nummers twee mogen naar de eindronde met 24. Twaalf landen zijn al gekwalificeerd.

Ook Israël (CEV-29) zat aanvankelijk in de kwalificatiepoule van de Dragons, maar dat land springt in als EK-organisator ter vervanging van Oekraïne. Wie de andere drie gastheren worden en wanneer het kampioenschap wordt gespeeld, ligt nog niet officieel vast.

Aangeboden door onze partners