Onuachu en Nemeth krijgen waarschijnlijk het gezelschap van een jonge centrumspits. ©  Isosport

Nigeriaan Beniangba (19) in beeld als extra spits voor KRC Genk

Door het nakende vertrek van Cyriel Dessers is KRC Genk op zoek naar een extra centrumspits. Omdat coach Wouter Vrancken met Gouden Schoen Paul Onuachu en Hongaars belofteninternational Andras Nemeth nog twee topaanvallers ter beschikking heeft, zet ‘Head of Football’ Dimitri de Condé waarschijnlijk in op een jong internationaal talent. Die kan worden klaargestoomd bij Jong Genk en op zo kort mogelijke termijn zijn twee kompanen uit de A-kern het vuur aan de schenen leggen.

Bovenaan het verlanglijstje prijkt de 19-jarige Nigeriaan Victory Beniangba van de Young Boys Football Academy, die het voorbije half jaar op huurbasis uitkwam voor het Egyptische El Gaish. De opgeschoten Beniangba (1,93 meter) scoorde er 7 keer in 21 wedstrijden.

De transfer van Cyriel Dessers naar Cremonese kan maandag worden gefinaliseerd. De 27-jarige Vechmaalnaar vertrekt naar Italië om er maandag zijn medische en fysieke tests af te leggen. Ook aan inkomende kant kan maandag mogelijk al officieel nieuws worden verwacht bij KRC Genk, omdat er betreffende zowel de Deense rechtsachter Rasmus Carstensen (21, Silkeborg) als de Argentijnse centrale middenvelder Matias Galarza (20, Argentinos Juniors) een akkoord is met zowel spelers als clubs. Beide spelers zijn intussen onderweg naar ons land. (mg)

 ©  Nour Zidan/Twitter

 ©  Nour Zidan/Twitter

Aangeboden door onze partners