©  AFP

Geweld in Gaza eist nog meer slachtoffers: al 32 doden na raketaanvallen, onder wie 6 kinderen

Sinds het begin van de recentste escalatie, vrijdag, tussen Israël en de terreurgroep Islamitische Jihad (PIJ) zijn op de Gazastrook al 32 mensen, onder wie zes kinderen, omgekomen. Dat meldt het ministerie van Gezondheid in de Palestijnse enclave zondagochtend. De doden vielen bij bombardementen door het Israëlische leger, waarbij ook 215 gewonden vielen.

evdgBron: BELGA

Vanuit Tel Aviv wordt de Palestijnse balans tegengesproken. Daar klinkt het dat de Palestijnse kinderen zaterdag omkwamen toen een raket die Islamitische Jihad richting Israël afvuurde op een Palestijns huis neerviel. Er is beeldmateriaal voorhanden om dat te bewijzen, zegt Israël nog.

De militante Palestijnse beweging Hamas, die Gaza controleert, stelt dat de kinderen omkwamen bij een Israëlische aanval nabij het vluchtelingenkamp Jabalya.

In de nacht van zaterdag op zondag werden ook een twintigtal leden van de terreurgroep opgepakt op de Westelijke Jordaanoever, meldt het Israëlische leger zondag nog. Daarmee zijn intussen al goed 40 PIJ-strijders opgepakt.

Eerder maakte Tel Aviv al bekend dat het PIJ-kopstukken had “geneutraliseerd” bij luchtaanvallen. De PIJ bevestigt intussen dat Khaled Mansour om het leven is gekomen. Hij had de leiding in het zuidelijke gedeelte van de Gazastrook.

Veiligheidsraad

Het gaat om de ernstigste escallatie van het geweld tussen Israël en de gewapende groepen in Gaza sinds mei 2021, toen in elf dagen tijd 260 doden vielen langs Palestijnse kant en 14 Israëli’s het leven lieten.

De VN-Veiligheidsraad komt maandag achter gesloten deuren bijeen over het conflict op de Gazastrook. De vergadering komt er op vraag van de Verenigde Arabische Emiraten, Ierland, Frankrijk, Noorwegen en China.

 ©  AFP

 ©  AFP

 ©  AFP

 ©  AFP

Meer over Palestina

Aangeboden door onze partners