©  BELGAIMAGE

Japanse recordinternational Shinji Okazaki traint mee bij STVV

Bij STVV traint vanaf maandag spits Shinji Okazaki mee. Het betreft de intussen al 36-jarige Japanse recordinternational (119 caps), die in 2016 de legendarische titel met Leicester City behaalde in de Premier League. Okazaki was daarmee na Shinji Kagawa de tweede Japanner die kampioen werd in de Premier League.

Gunter Schoofs

Okazaki speelde uiteindelijk van 2015 tot 2019 voor Leicester, dat hem in Duitsland wegkocht na succesvolle passages bij Stuttgart en Mainz. Na Leicester verhuisde de spits naar Spanje waar hij voor achtereenvolgens Malaga, Huesca en Cartagena voetbalde. Bij Cartagena kon hij maar twee keer scoren in 34 wedstrijden. Sinds deze zomer is Okazaki op zoek naar een nieuwe club, hij denkt nog niet aan zijn voetbalpensioen.

De speler bood zichzelf aan bij STVV, waar hij vanaf maandag voluit mag meetrainen. Of er ook een contract inzit, is een ander verhaal. Alleen mocht Okazaki een geweldige indruk nalaten op coach Hollerbach, kan er mogelijk gepraat worden. Al blijft STVV nadrukkelijk hopen op Taichi Hara voorin, maar het blijft Alaves dat daarover beslist.

Aangeboden door onze partners