©  Dick Demey

Opmerkelijk: Bernd Storck voerde tactische keeperswissel door

Nee, Eupen-doelman Nurudeen bleef aan de rust niet geblesseerd achter in de kleedkamer. Zijn coach verving hem na 45 minuten door doublure Moser, omdat hij ontevreden was. “Dit was een tactische wissel”, benadrukte Bernd Storck na afloop.

Marnik Geukens, Thomas Standaert

“Of Moser nu de nummer 1 wordt? Dat zal je volgende week zien. Maar ik kan je wel zeggen dat ik met zijn prestatie wél tevreden was.” Moser werd op vraag van Storck naar Eupen gehaald, ze werkten al samen bij Cercle Brugge.

Bernd Storck kon zich vinden in de nederlaag bij zijn ex-club. “Al kregen we met tien tegen elf nog een goeie kans op de 3-3. Maar ik geef toe dat dat een gelukkig punt zou geweest zijn, Genk dwong inderdaad meer kansen af. Net zoals tegen Club Brugge hebben we hier lef getoond, dit is de manier waarop we willen spelen. Jammer genoeg werden voor rust onze individuele fouten keihard afgestraft. Dat heeft ook te maken met de kwaliteiten van dit Genk.”

 ©  Dick Demey

Van Genechten: “Gelijkmaker scoren was me helaas niet gegund”

Diep in de tweede helft kwam Eupen nog gevaarlijk dicht bij de gelijkmaker. De ingevallen N’Dri ontdeed zich van Cuesta tegen de achterlijn maar had geen oog voor de volledig vrijstaande Van Genechten voor het lege doel.

“Zo jammer, want ik moest hem maar binnentikken”, zuchtte Van Genechten na afloop. “Wat een fantastisch gevoel was het geweest om hier de gelijkmaker te scoren. Dan had ik wel op mijn knieën geschoven om te vieren. Helaas was het me niet gegund.”

Vorig seizoen werd Van Genechten nog kampioen met de Genkse beloften, voor hij er werd weggeplukt door Eupen. “Het was leuk om eindelijk eens in dit stadion te kunnen spelen. Ik heb hier veel rondgewandeld en in de tribune gezeten, maar een officiële wedstrijd spelen had ik hier nog niet afgewerkt.”

Als troostprijs mocht Van Genechten wel een assist op zijn naam schrijven. “Ook mooi. Ik denk wel dat ik me heb kunnen tonen. Ik heb alleszins mijn best gedaan”, besloot de Kempense Panda. 

Aangeboden door onze partners