©  ISOPIX

EREDIVISIE. Bakayoko schittert voor PSV, voormalig Club Brugge-aanvaller Bas Dost redt de meubelen voor Utrecht

PSV heeft op de eerste speeldag zijn intenties voor het nieuwe seizoen meteen kracht bijgezet. In Eindhoven werd FC Emmen makkelijk opzijgezet met 4-1. Concurrent en Nederlands landskampioen Ajax heeft zaterdag in de seizoensopener van de Eredivisie de verplaatsing naar Fortuna Sittard succesvol afgerond met 2-3. Verder verloor Cambuur met 0-2 tegen Excelsior.

Jeroen De PauwBron: BELGA

Bij PSV was Johan Bakayoko een van de spelmakers. De amper 19-jarige Belg begon in de basis en opende na amper achttien minuten al de score na een geweldige aanval en een assist van Xavi Simons, een ander groot en jong talent van de Eindhovenaars.

Na een owngoal van Kieftenbeld en twee doelpunten van Gakpo stond het na 55 minuten al 4-0. Ter Haar kon voor Emmen iets na het uur de schade een beetje milderen, maar verder dan 4-1 kwam de ploeg van coach Lukkien niet.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ajax maakt achterstand goed

Halfweg keken de Amsterdammers evenwel nog tegen een achterstand aan na de vroege openingsgoal van Paul Gladon (6.). Net voorbij het uur hadden de troepen van Alfred Schreuder, die Club Brugge vorig jaar in de tweede seizoenshelft nog naar de derde landstitel op rij loodste, de rug al gerecht. Kenneth Taylor (48.), Devyne Rensch (51.) en Brian Brobbey (62.) draaiden de rollen volledig om. 

Alfred Schreuder op de bank voor Ajax. 

Alfred Schreuder op de bank voor Ajax. ©  ISOPIX

Sensatietransfer Burak Yilmaz maakte met nog een kwart wedstrijd te gaan zijn debuut bij de thuisploeg, en hij kon zijn naam meteen op het scorebord plaatsen in de 87e minuut. Mickael Tirpan speelde op rechtsachter de volledige partij mee in het verliezende kamp.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Bas Dost redt punt voor Utrecht, trefzekere Van den Buijs

Voormalig Club Brugge-aanvaller Bas Dost heeft zijn rentree in de Eredivisie niet gemist. Als invaller redde hij zaterdagavond voor Utrecht op bezoek bij RKC een punt met twee treffers op de openingsspeeldag (2-2).

 Bas Dost. 

Bas Dost. ©  ISOPIX

Dario Van den Buijs (15.) en Iliass Bel Hassani (45.) bezorgden de thuisploeg nochtans uitzicht op de zege toen het rustsignaal weerklonk. Thierry Lutonda gaf de assist voor de 2-0. Bas Dost eiste na rust alle aandacht op. Als invaller lukte hem al snel de aansluitingstreffer in de 52e minuut, vooraleer vijf minuten voor tijd een gelijkspel uit de brand te slepen voor de Domstedelingen.

Naast Van den Buijs en Lutonda maakten ook Shawn Adewoye en Lennerd Daneels deel uit van de Waalwijkse basiself, terwijl Sebbe Augustijns op de bank bleef. Aan de overzijde deed Othman Boussaid 90 minuten mee.

Aangeboden door onze partners