© TVL

Zus Hermien en broer Artuur Peters grijpen net naast medailles op WK kajak

Hermien Peters is op het WK kajak in het Canadese Halifax vierde geworden in de K1 500m. Dat is twee plaatsen beter dan vorig jaar op de Olympische Spelen. Broer Artuur Peters werd zesde in de K1 1000m.

Marc Cornelissen

De Ekselse Hermien Peters (27) had zich op Lake Banook vlot geplaatst voor de A-finale van het individuele nummer. Daarin nam ze een matige start, maar in de laatste meters kwam ze nog terug naar de vierde plaats, ten nadele van een Australische. Peters strandde op 2 tienden van de bronzen plak.

Het goud was onbedreigd voor de Nieuw-Zeelandse Lisa Carrington, die een dikke seconde voorsprong had op de Kroatische Anamaria Govorcinovic.

In de A-finale van de K1 1000m legde broer Artuur Peters beslag op de zesde plaats. De race eindigde in een millimeterspurt, waarin de Hongaar Balint Kopasz, olympische kampioen, het met 5 honderdsten voorsprong haalde van de Portugees Fernando Pimenta, de wereldkampioen.

Hermien Peters komt zondag (17.47u) opnieuw in actie in haar voornaamste nummer, de K2 500m waarin ze met Lize Broekx vaart. Artuur keert terug met Bram Sikkens in de B-finale van de K2 500m (15.41u). Later op de zondagavond is er ook de 5000m met Artuur Peters bij de mannen (21.30u) en Lize Broekx bij de vrouwen (19.40u). (mc)

 

 

Meer over Hermien Peters

Aangeboden door onze partners