©  photo Marc Van Hecke

Schuermans en De Froidmont flirten met top drie in shorttrack op wereldbekermanche mountainbike in Mont-Sainte-Anne

Jens Schuermans en Pierre de Froidmont zijn vrijdagnacht Belgische tijd in de top zes geëindigd van de inleidende shorttrack in de wereldbekermanche mountainbike in het Canadese Mont-Sainte-Anne. Daardoor mogen ze zondag in de belangrijkere crosscountry van start op de eerste rij.

Bron: BELGA

De 20 minuten lange shorttrackwedstrijd in Mont-Sainte-Anne werd in de slotronde beslist door de Zwitser Filippo Colombo, die solo won. Achter zijn rug sprintte een groep voor de tweede plek, met daarin zowel de Limburger Jens Schuermans (vierde) als Luikenaar Pierre de Froidmont (zesde). De Mexicaan José Gerardo Ulloa werd tweede, de Deen Sebastian Fini derde. Een belangrijk deel van de wereldtoppers kwam om verschillende redenen niet aan de start in Mont-Sainte-Anne, nochtans een klassieker in het mountainbiken.

Bij de vrouwen won de Zwitserse Jolanda Neff de shorttrackwedstrijd in een langgerekte sprint bergop voor de Amerikaanse Gwendalyn Gibson en een andere Zwitserse, Alessandra Keller. De Nederlandse wereldbekerleidster Anne Terpstra werd vierde, er kwamen geen Belgische vrouwen aan het vertrek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer