©  BELGAIMAGE

Ruim 175.000 Belgen hebben vastgoed in het buitenland

Liefst 176.198 Belgen hebben een eigendom in het buitenland, van wie er bijna 20.746 eigenaar zijn van één of meerdere woningen of vakantieverblijven. Dat blijkt uit cijfers die de krant De Tijd opvroeg bij de federale overheidsdienst Financiën.

Bron: BELGA

De cijfers zijn voor het eerst beschikbaar omdat buitenlands vastgoed in de personenbelasting sinds kort op dezelfde manier getaxeerd wordt als vastgoed in België. De fiscus moest daarom het kadastraal inkomen van buitenlandse woningen bepalen. 

De meeste multibezitters hebben twee buitenlandse eigendommen. Het gaat om 15.502 Belgen. Nog eens 3.195 landgenoten hebben drie buitenlandse eigendommen, 1.159 hebben er vier. Een selecte groep van ongeveer 150 Belgen heeft tussen de 10 en 50 buitenlandse eigendommen, zes eigenaars bezitten er meer dan 50. 

Vooral Frankrijk is populair. Het land is goed voor net geen 29 procent van het buitenlandse vastgoed in het bezit van Belgen. Daarna volgen Spanje (26 procent), Italië (13,9 procent), Nederland (9,8 procent) en Portugal (3,6 procent). De top tien wordt vervolledigd door Portugal, Griekenland, Polen, Duitsland, Zwitserland en Roemenië, al volgen die landen op grote afstand.

Aangeboden door onze partners