©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Voetganger in levensgevaar nadat hij aangereden wordt na ruzie met bestuurder in Moeskroen

Een bestuurder heeft in de nacht van woensdag op donderdag twee voetgangers aangereden in Moeskroen na een ruzie. Een van de twee slachtoffers is in levensgevaar. Dat meldt het parket van Doornik. De bestuurder is donderdag in staat van beschuldiging gesteld, maar is door de onderzoeksrechter vrijgelaten onder voorwaarden.

ltoBron: BELGA

De feiten vonden plaats in de nacht van woensdag op donderdag in Moeskroen. Er ontstond ruzie tussen de Franse bestuurder en twee personen, een man en een vrouw. Na de woordenwisseling stapte de bestuurder in zijn wagen en reed hij de twee aan. De slachtoffers moesten naar het ziekenhuis gebracht worden. “De vrouw raakte gewond, maar is niet werkonbekwaam, maar de man ligt nog steeds in coma en is nog in levensgevaar”, aldus het parket.

De vermoedelijke dader reed na de aanrijding richting de Franse grens. In Frankrijk is hij naar een politiebureau gegaan. “Vervolgens werd hij gecontacteerd door een speurder van de politie van Moeskroen, waarna hij zich spontaan meldde op het politiebureau van Moeskroen”, klinkt het.

De man wordt beschuldigd van slagen en verwondingen. Als het mannelijke slachtoffer zou overlijden, is het mogelijk dat de onderzoeksrechter de klacht aanpast.

Aangeboden door onze partners