©  ISOPIX

Officieel: Christian Benteke verlaat Crystal Palace voor Amerikaans avontuur bij DC United

Christian Benteke verlaat de Premier League na tien jaar. De 31-jarige spits trekt van Crystal Palace naar DC United in de MLS, waar hij een contract van 2,5 jaar tekende. Dat hebben de clubs vrijdagavond laten weten.

dvd, jswk

In 2012 trok Benteke voor meer dan 8 miljoen euro van Racing Genk naar Aston Villa, drie jaar later versierde hij een toptransfer: voor 46 miljoen euro naar Liverpool. Daar kon de spits zich niet helemaal doorzetten, een jaar later trok hij naar Crystal Palace, waar hij uiteindelijk zes seizoenen speelde. In totaal scoorde Benteke 86 doelpunten in de Premier League. Vorig seizoen was Benteke geen onbetwiste basisspeler meer bij Crystal Palace, nu kiest hij voor een nieuw avontuur.

Wayne Rooney: “Hij zal een groot verschil maken”

Bij DC United krijgt Benteke niemand minder dan Wayne Rooney als coach. “Christian is een topspeler die al lang op het hoogste niveau speelt”, aldus Rooney op de clubwebsite. “Zijn ervaring en scorend vermogen zullen het team helpen. We kijken ernaar uit om hem erbij te hebben, hij zal een groot verschil maken.”

DC United en Crystal Palace kwamen op de laatste avond van de transferperiode in de Verenigde Staten tot een akkoord. De ploeg van Wayne Rooney verkeert dan ook in nood: na 22 speeldagen is het allerlaatste in de MLS. Aan Benteke om daar iets aan te veranderen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Lees meer