©  REUTERS

Draghi belooft binnen 10 dagen beslissing te nemen over verkoop luchtvaartmaatschappij ITA

Mario Draghi, eerste minister van Italië, heeft donderdagavond beloofd om binnen tien dagen een beslissing te nemen over de verkoop van een meerderheidsbelang in ITA, de opvolger van Alitalia. Onder meer de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is samen met rederij MSC kandidaat-overnemer, naast de Amerikaanse investeringsmaatschappij Certares Management, met steun van Air France-KLM.

gjsBron: BELGA

Beide partijen hebben elk een bod ingediend. De Italiaanse overheid controleert nu de aandelen van ITA, maar wil de luchtvaartmaatschappij privatiseren.

De verkoop sleept lang aan en Lufthansa begint ongeduldig te worden. Topman Carsten Spohr zei donderdag nog dat hij “niet eeuwig” kan wachten op een beslissing.

Gevreesd wordt dat de verkoop uiteindelijk zal afspringen door de politieke strubbelingen en nakende verkiezingen in Italië. Sommige partijen riepen al op om de luchtvaartmaatschappij niet te verkopen.

Maar Draghi suste donderdag: “we moeten onze plicht doen tot het einde”. Hij wil de beslissing niet overlaten aan de volgende regering, klonk het.

Aangeboden door onze partners