© eva

Eerste winnaars van Denk. Koop. Eet. Lokaal. gekend

Riemst -

Woensdag 3 augustus heeft gerechtsdeurwaarder Marc Dreessen uit Tongeren de eerste winnaars getrokken van de grote zomeractie Denk.Eet.Koop.Lokaal. Eén cadeaubon van 2.500 euro, één van 1.000 euro, één van 500 euro en 56 cadeaubons van 50 euro vinden straks hun weg naar de gelukkige winnaars.

Eddy Vandoren

Begin juli startte het gemeentebestuur van Riemst met de spaarkaartactie Denk.Eet.Koop.Lokaal. Twee maanden lang krijgt iedere klant van de deelnemende handelaars bij elke aankoop van 5 euro een stempel. Met een volle spaarkaart van 10 stempels kan men meedingen naar prijzen die oplopen tot 2.500 euro.

“Ook deze zomer zetten we met deze actie onze eigen ondernemers in de kijker” aldus schepen van economie Guy Kersten. “De coronacrisis had immers een gigantische impact op onze handel. Met Denk.Eet.Koop.Lokaal willen we de middenstanders een duwtje in de rug geven. Lokaal kopen is niet alleen goed voor de eonomie maar ook voor het milieu omwille van de korte afstanden die men maakt. Je krijgt bovendien persoonlijke service en ontmoet mensen uit je eigen buurt.”

Er zijn twee trekkingen voorzien: op 3 augustus en op 2 september. Bij elke trekking worden er 1 cadeaubon van 2.500 euro, 1 van 1.000 euro, 1 van 500 euro en één cadeaubon van 50 euro per deelnemende handelszaak verloot. Woensdag 3 augustus vond de eerste trekking plaats in het gemeentehuis. Ze gebeurde door gerechtsdeurwaarder Marc Dreessen uit Tongeren in aanwezigheid schepen Kersten en van Wouter Debruyn, gemeentelijk coördinator lokale economie.

De hoofdprijs - cadeaubons ter waarde van 2.500 euro ging naar Christof Martens, de tweede prijs - cadeaubons ter waarde van 1.000 euro was voor Sammie Cleuren en de derde prijs - cadeaubons ter waarde van 500 euro was voor Petra Nijsten-Klein. Verder trok de deurwaarder 56 winnaars die elk een bon van 50 euro ontvangen. Voor deze eerste trekking kwamen werden zowat 35.000 verspreid, goed voor een omzet van 1.750.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio