Onze tv-tips: betoverend sprookje, knappe speurder en Penélope Cruz

Weet altijd wat u niet mag missen op tv, met deze kijktips van onze redactie.

Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children

VTM, vr, 21.45 uur

Tim Burton draaide deze film in Brasschaat, waar hij de geschikte locatie vond voor dit betoverend sprookje over de zoektocht van Jake Portman (Asa Butterfield) naar de moordenaar van zijn grootvader. Dat leidt hem naar het Wales van 1943, wat mogelijk is omdat Miss Peregrine (Eva Green) de tijd kan manipuleren. De kinderen onder haar hoede hebben ook ongewone gaven. (tove)

 

Vera

Een, vr, 21.15 uur

De onorthodoxe, maar briljante politievrouw Vera Stanhope groeide uit tot een succesvol televisiefenomeen. De Britse detectiveserie is al toe aan de tiende reeks en heeft ook in Vlaanderen veel bekijks. In deze aflevering treffen deurwaarders een man dood aan. Vera komt tot de conclusie dat het leven van Freddie alles behalve zo flitsend was als hij deed uitschijnen. (tove)

 

Volver

Canvas, vr, 21.20 uur

Deze tragikomische film van de beroemde regisseur Pedro Almodóvar was enkele jaren geleden een prijzenbeest op allerhande filmfestivals. Actrice Penélope Cruz kruipt in de huid van Raimunda, een vrouw die samenwoont met haar werkloze man, haar gescheiden zus en haar dochter in Madrid. Op een mysterieuze manier worden de zussen geconfronteerd met hun verleden. (tove)