Bij een huiszoeking in Opgrimbie werd een cannabisplantage aangetroffen. ©  Jos Thomassen

Twee vrouwen en twee mannen in cel voor cannabisteelt in Maasmechelen

Maasmechelen -

In een groot onderzoek naar cannabisteelt heeft politie Lanaken-Maasmechelen dinsdag vier verdachten gearresteerd: een koppel uit Maasmechelen, een 39-jarige vrouw uit Maasmechelen en nog een man van 38 zonder gekend verblijf. In een huurhuis in Opgrimbie werden 500 cannabisplanten gekweekt.

Johnny Geurts/Jos Thomassen/Marij Wyers

Het team Opsporingen van de lokale politie Lanaken-Maasmechelen viel dinsdag op meerdere adressen binnen. De huiszoekingen vonden plaats op meerdere plaatsen in Maasmechelen en Tongeren. In een huurhuis langs de Rijksweg in Opgrimbie was de cannabisplantage nog operationeel. Er weren zo’n 500 planten in volle groei aangetroffen.

Uit het huurhuis in Opgrimbie werden dinsdag de cannabisplanten gehaald. ©  Jos Thomassen

Dinsdag werden al vier verdachten opgepakt: een 63-jarige man en zijn vrouw van 59 jaar oud, beiden uit Maasmechelen, nog een 39-jarige Maasmechelse en een man van 38 zonder gekend adres.

De verdachten werden woensdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Tongeren. Die plaatste de vier onder aanhoudingsmandaat. Het drugsonderzoek is nog bezig. Bijkomende aanhoudingen worden niet uitgesloten.

(joge/jth/maw)

Iets verdachts opgemerkt? Signalen over drugsproductie of dumpen van drugsafval opgevangen? Meld het gratis en anoniem op het telefoonnummer 0800/208.77 of via de website anoniemdrugsmeldpuntlimburg.be.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio