De overvaller zat zondag rustig te wachten tot de frituur opende om dan met een pistool de uitbaatster te bedreigen.  © Roger Dreesen

Gewapende jongeman overvalt frituur en bakker in Opitter: “Heftig en angstaanjagend”

Bree -

In Opitter zijn zowel de bakker als de frituur overvallen. Mogelijk ging het om dezelfde dader die telkens geld buitmaakte. De slachtoffers spreken over een jongeman met een kap over het hoofd: “Heel heftig en angstaanjagend”, zegt de bakkersvrouw.

De medewerkster van bakkerij Johan op het Itterplein is nog hevig geëmotioneerd over die zaterdagavond 23 juli. “Rond 18.30 uur, net voor we gingen sluiten, heeft een jongeman een overval gepleegd. Hij had handschoenen aan, een kap over het hoofd en een bedekt gezicht. Het was heel heftig en angstaanjagend”, zegt ze.

De jonge dader bedreigde de medewerkster met een pistool. “Of het een echt pistool was, weet ik niet. Ik ben kalm gebleven en heb op zijn aangeven 500 euro in een tas gestoken. Daarna is hij vertrokken in de richting van Neeroeteren.” De dader ging richting Maaseikerbaan.

Camerabeelden

De overvaller werd gefilmd door bewakingscamera’s. “De beelden werden aan de politie overgemaakt. Ze gaan ervan uit dat het over dezelfde dader gaat als bij Happy Frit.”

Bakkerij Johan werd op zaterdagavond overvallen, vlak voor sluitingstijd. ©  Roger Dreesen

Frituur

Vorige zondag, op 31 juli, overkwam de uitbater van frituur Happy Frit op de Opitterkiezel hetzelfde. Dit keer sloeg de dader toe bij openingstijd, rond 16.30 uur. De Aziatische uitbaatster vermoedt ook dat het naar alle waarschijnlijkheid over dezelfde jongeman gaat die bij de bakker een overval pleegde. “Hij zat op de bank buiten te wachten. We dachten dat hij onze eerste klant was. Hij had een kap over het hoofd en zijn gezicht was bedekt.” Maar de overvaller bedreigde de vrouw opnieuw met een pistool en eiste geld. “We hebben hem een geldsom overhandigd en daarna is hij vertrokken met de fiets.”

Politie Carma kwam in beide gevallen snel ter plaatse. De buurt werd uitgekamd maar de verdachte werd niet meer aangetroffen. Het onderzoek naar beide diefstallen is nog lopende.

 (RDr)

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio