© Ivan Elegeert

Emotionele herdenking voor overleden Francis (16) in Temse

In Temse werd dinsdagavond een herdenking gehouden op de plek waar de 16-jarige Francis maandagavond overleed nadat hij werd aangereden door een 33-jarige man uit Sint-Niklaas. De man pleegde vluchtmisdrijf. De tiener overleed ter plekke.

Het was een emotionele bijeenkomst dinsdagavond op de brug over de E17 in de Doornstraat in Temse. Familie en vrienden kwamen er een eerbetoon brengen aan de overleden Francis en legden bloemen neer op de plek waar de jongen maandagavond overleed. Zo’n 200 mensen, waaronder ook veel skaters, kwamen hun steun betuigen.

Toespraken werden er niet gehouden, maar er volgde wel een luid applaus voor de jongen. De politie had voor de gelegenheid de weg afgesloten zodat iedereen in alle sereniteit afscheid kon nemen.

Een halfuur later vertrok de familie van de jongen weer. Voor hen was het een erg ingrijpend moment. De mama van Francis raakte overmand door emoties en viel op haar terugweg flauw. De hulpdiensten werden gebeld en zij konden de vrouw verder verzorgen.

(ies, sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer