©  Shutterstock

Genkse cafébaas krijgt 1 jaar cel voor dealen van cocaïne

Genk -

Een 44-jarige Genkse cafébaas krijgt 1 jaar cel omdat hij op heterdaad betrapt werd nadat hij cocaïne verkocht aan afnemers voor de deur van zijn café. Zij werden na de deal geïntercepteerd.

Shauni Deferm

De eerste deal vond plaats op 14 april 2022 toen agenten zagen hoe de Genkenaar zijn café buiten liep richting een geparkeerd voertuig. Daar overhandigde hij een paxon met 1 gram cocaïne aan de chauffeur van de auto en wandelde terug naar binnen. Na de deal werd de afnemer geïntercepteerd en besliste de politie om het onderzoek verder te zetten.

Op 22 april voerden ze een nieuwe observatie uit. Ook toen parkeerde er een auto voor het café. De bestuurder stapte uit, bezocht gedurende twee minuten het café en reed weer verder. Opnieuw hielden de agenten de auto tegen en voerden ze een zoeking uit. Deze keer vonden ze een gripzakje met 0,7 gram cocaïne in de wagen. De afnemer gaf toe dat hij de drugs had gekocht bij de Genkse cafébaas. Hij kocht al gedurende vier maanden een à twee keer per week cocaïne bij de veertiger, zo klonk het

Schoudertasje met cash geld

Na de controle gingen de verbalisanten over tot een huiszoeking in het café zelf. Op de toog lag een schoudertasje met 1.480 euro cash geld. Ook de drugshond sloeg alarm. In de keuken van de zaak werd een metalen sleutelkastje met daarin plastieken zakjes met 13 paxons met cocaïne gevonden. In het appartement waar de Genkse man verbleef lag er 4.000 euro in een lade in de keuken, samen met een paxon cocaïne.

De man ontkende ondanks de vaststellingen dat hij cocaïne verhandelde. “Ik gaf wel eens iets aan vrienden, maar ik heb nooit verkocht”, zo klonk het voor de Tongerse rechter tijdens zijn verhoor. De rechter sprak de man vrij van de invoer van de drugs, maar bevond hem wel schuldig aan de handel. Daarvoor krijgt hij een celstraf van een jaar en een geldboete van 8.000 euro.