Roemeense dief die gestolen fietsen verpatst aan collega’s krijgt 8 maanden cel

Alken -

Een 42-jarige Roemeense man krijgt 8 maanden cel voor vier fietsdiefstallen in Alken. De man verhandelde de gestolen elektrische fietsen nadien aan collega’s.

Shauni Deferm

In de nacht van 18 op 19 juni trok de veertiger naar een woning in de Leemkuilstraat in Alken. Hij plooide de omheining rond en brak binnen in de afgesloten garage van het huis. Daar nam hij een damesfiets mee. Later die nacht ontvreemde hij nog vier andere fietsen, waaronder twee elektrische.

De man nam zijn gestolen buit mee naar het fruitbedrijf waar hij werkte om de fietsen te verpatsen aan zijn collega’s. De zaakvoerder van het bedrijf lichtte de politie in nadat hij de gestolen fietsen op zijn domein had gevonden, nadat hij vernam dat de veertiger mogelijk betrokken was bij verschillende fietsendiefstallen. Twee fietsen lagen verstopt op het dak van de refter, de andere fietsen had de dief al verkocht aan een Poolse en Roemeense collega om een schuld in te lossen.

8 maanden cel

De veertiger, die op camerabeelden te zien was tijdens het plegen van de feiten, gaf de diefstallen toe. “De bewezen verklaarde feiten zijn ernstig en getuigen van een gebrek aan respect voor andermans eigendommen en een zucht naar snel geldgewin”, zo stelt de Tongerse rechter in het vonnis. De veertiger kreeg dinsdagochtend een celstraf van acht maanden en een geldboete van 400 euro opgelegd.