Vincent Vosse viert zijn handtekening onder een contract met BMW. ©  WRT

WRT neemt afscheid van Audi en bevestigt toekomst met BMW

Een van de sterkste partnerschappen in de autosport komt ten einde. Het Belgische WRT, het succesvolste GT-team ter wereld, knipt de banden met Audi door. Vanaf volgend jaar gaat het in zee met BMW, met deelnames aan de 24 Uur van Le Mans vanaf 2024.

Marc Cornelissen

WRT werd opgericht in 2010 en racete vanaf de allereerste race met een Audi. Het team van Vincent Vosse had een bevoorrechte relatie met het Duitse merk met de vier ringen, al waren er ook wel uitstapjes met zustermerk Volkswagen. De combinatie WRT-Audi won 30 titels en boekte klinkende overwinningen in uithoudingsklassiekers in Spa, Nürburgring, Suzuka, Bathurst, Dubai, Macau en Zolder. Ze werkten ook samen in de DTM. In die der'tien jaar kregen succesvolle rijders hun kans op een doorbraak: Laurens en Dries Vanthoor, Frédéric Vervisch, Enzo Ide en Robin Frijns, bijvoorbeeld. Momenteel rijdt ook Valentino Rossi voor WRT.

LEES OOK. Hoe overleven raceteams de coronacrisis? Kathleen Schurmans, de Hasseltse CEO van WRT

Le Mans-project opgedoekt

WRT was ook Audi’s grote partner voor een aanval op de algemene zege in Le Mans vanaf 2023 met een proto uit de LMDh-categorie. De auto werd ontwikkeld en was ver klaar toen Audi het project begin dit jaar naar de koelkast verwees. Alles moest plots wijken voor een intrede in de F1. Audi wil daar een bestaand team overnemen, waarbij vooral Sauber in beeld is.

Een aanval op Le Mans was voor het team een logische volgende stap in haar bestaan en het afspringen van het Le Mans-project aan Audi was een streep door de rekening van het team en van zijn huispiloten, waaronder Dries Vanthoor. Vandaar deze drastische beslissing. Later op de dag volgde op Twitter de bevestiging van de geruchten dat een samenwerking met BMW volgt.

WRT-Audi staat momenteel op kop met Charles Weerts en Dries Vanthoor. ©  RR

Emotioneel moment

Teamhoofd Vincent Vosse: “Het is een heel speciaal en emotioneel moment voor iedereen bij WRT en voor mezelf. Een belangrijk hoofdstuk in onze geschiedenis komt ten einde en een nieuw begint. Het is een fantastische reis geweest, niet alleen door de vele successen maar ook de uitstekende samenwerking en de gedeelde filosofie van uitmuntendheid en innovatie. Alles in het leven heeft een begin en een einde. Onze wegen scheiden maar onze vriendschappen zullen blijven. We mogen allemaal met trots terugkijken op wat we samen verwezenlijkt hebben en koesteren de goede herinneringen uit deze mooie periode.”  (mc)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer