© Tom Palmaers

Ruzie over hond ontaardt in schietpartij in Tongeren: schutter opgepakt

Tongeren -

In Tongeren heeft een man maandagmiddag een schot gelost nadat een ruzie met twee dertigers over een jonge hond uit de hand was gelopen. Een van de dertigers raakte lichtgewond toen hij een deur insloeg. De 43-jarige schutter is gearresteerd.

Dirk Roefflaer en Olivier Simons

Rond 11 uur werd de buurt van de wijk Nieuw-Tongeren opgeschrikt door een schot aan een huis op het kruispunt van de Verenigde-Natiënlaan en de Verbindingsstraat. Het bleek om een uit de hand lopen ruzie over een jonge hond te gaan: een bulldog van zeven maanden. De bewoner, een 43-jarige man, zou de hond net in huis hebben gehaald en werd door de twee Tongerse dertigers belaagd. Het ging om de vorige eigenaars van de bulldog. Die kwamen het dier opeisen, omdat ze vonden dat het nieuwe baasje het dier verwaarloost. Zo zou de Tongenaar drie dagen op vakantie zijn gegaan en de hond thuis hebben achtergelaten. De bewoner vuurde tijdens de ruzie een schot af.

Een van de twee dertigers raakte lichtgewond. Hij werd niet geraakt door een kogel, maar liep wel verwondingen op door glasscherven toen hij de voordeur insloeg. De schutter werd gearresteerd en het vuurwapen is in beslag genomen. De twee belagers en de getuigen worden verhoord. Het labo van de gerechtelijke politie kwam ter plaatse. De politie Tongeren-Herstappe voert verder onderzoek. De jonge bulldog is overgebracht naar de moeder van de opgepakte hondeneigenaar.

Volgens de buren is de politie in het verleden al vaker moeten langskomen voor ruzies in het huis. De brievenbus zou onlangs ook zijn vernield door een bommetje.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio