© Karin Jaeken

© Karin Jaeken

thumbnail:
thumbnail:

Lommelse brandweerman Árpád Farkas haalt brons op World Police and Fire Games

Lommel -

Na maanden intensieve voorbereiding en training behaalde de Lommelse brandweerman Árpád Farkas een podiumplaats op de World Police and Fire Games (WPFG) in Nederland. Hij werd derde in de discipline 500 meter indoor roeien.

Karin Jaeken

De World Police and Fire Games (WPFG) is een tweejaarlijks atletiekevenement. De internationale spelen werden dit jaar voor het eerst in de historie in Nederland gehouden. Van 22 tot en met 31 juli was de havenstad Rotterdam het kloppend hart van dit unieke sportevenement.

Ruim 10.000 politiemensen, brandweerlieden, douane- en gevangenismedewerkers afkomstig uit zeventig verschillende landen deden er mee aan de WPFG 2022. Er waren maar liefst 63 sportonderdelen waaronder crossfit, atletiek, triatlon, waterpolo, kitesurfen en de ultimate firefighter. De Lommelse brandweerman Árpád Farkas werd er afgelopen dinsdag derde in de discipline 500 meter indoor roeien in zijn categorie 45+. Hij deed er 1 minuut en 26 seconden over, een persoonlijke toptijd die goed was voor het brons.

Volgend jaar vinden de spelen plaats in Canada. Het is helaas op financieel vlak geen haalbare kaart om er de Belgische driekleur opnieuw te verdedigen.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio